HOPE Students-GR
https://drive.google.com/file/d/1SzOQZ9hUqdDPGpPVoKJ16-JIiLTK7KdH/view?usp=sharing
Επιπλέον: για να είναι αποτελεσματικές, οι παρεμβάσεις δεν πρέπει να περιορίζονται σε ένα μόνο επίπεδο. Οι συνδυασμοί επιπέδων είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος!
Αυτή είναι η παγκόσμια ατζέντα σχετικά με το μεσο-επίπεδο για τις επόμενες εβδομάδες:
W1 : Παρεμβάσεις για τη μείωση των επιπτώσεων της υπερβολικής ζέστης
W2: Παρεμβάσεις για την πρόληψη των επιπτώσεων της υπερβολικής ζέστης
W3: Σχέδια δράσης για την υγεία της θερμότητας
W4: Η υλοποίηση των παρεμβάσεων
W5: Εξέταση και εργασία
Για αυτήν την ενότητα, διαμορφώνονται οι ακόλουθοι στόχοι για εσάς:
1: Ο μαθητής εξηγεί τις πιθανές παρεμβάσεις για τη μείωση των επιπτώσεων της υπερβολικής ζέστης στην υγεία στο μεσο-επίπεδο
2: Ο μαθητής εξηγεί τις πιθανές παρεμβάσεις για την πρόληψη των επιπτώσεων της υπερβολικής ζέστης στην υγεία στο μέσο επίπεδο
3: Ο μαθητής μπορεί να εφαρμόσει μια παρέμβαση (μίξη) σε ένα συγκεκριμένο οργανωτικό ή «κτιριακό» επίπεδο
4: Ο μαθητής τεκμηριώνει τις διαφορετικές πιθανές παρεμβάσεις.
5: Ο μαθητής λαμβάνει υπόψη του τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση της προτεινόμενης παρέμβασης (μίγμα) στην πρότασή του.
6: Ο μαθητής γνωρίζει ποιοι συνεργάτες είναι απαραίτητοι για να αναπτύξει και να εφαρμόσει την πρόταση παρέμβασής του.
Πολλές παρεμβάσεις έχουν αναπτυχθεί και στη συνέχεια υλοποιηθεί σε επίπεδο κτιρίου ή οργανισμού (μέσο). Λάβετε υπόψη σας ότι οι παρεμβάσεις, ανεξάρτητα από το επίπεδο στο οποίο επικεντρώνονται, μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε βραχυπρόθεσμες (προκειμένου να μειωθούν άμεσα οι κίνδυνοι για την υγεία σε περιόδους ακραίας ζέστης) και μακροπρόθεσμες (προκειμένου να αποτραπούν οι κίνδυνοι για την υγεία σε περιόδους ακραίας ζέστης). Ενώ σκέφτεστε τα μείγματα παρέμβασης, λάβετε υπόψη σας αυτά τα χαρακτηριστικά παρέμβασης:
Καλώς ήρθατε στην τέταρτη ενότητα αυτής της ηλεκτρονικής μάθησης! Στις τρεις πρώτες ενότητες, έχετε μάθει για τους βιώσιμους στόχους του ΟΗΕ, την κλιματική αλλαγή και τους καύσωνες και τις επιπτώσεις στην υγεία. Επίσης, έχετε μάθει για παρεμβάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μικρο- ή προσωπικό επίπεδο και για την υλοποίηση των παρεμβάσεων. Αυτή η ενότητα εστιάζει σε παρεμβάσεις σε μεσο-επίπεδο. Θα έχει περισσότερο «οργανωτικό» προσανατολισμό. Να θυμάστε ότι η διάκριση μεταξύ παρεμβάσεων σε μικρο και μεσο-επίπεδο δεν είναι πάντα προφανής. Το ίδιο ισχύει και για τις παρεμβάσεις σε μεσο- και μακρο-επίπεδο. Θα παρατηρήσετε, καθώς η ηλεκτρονική μάθηση προχωρά, χρειάζεται να συνδυάσετε όλο και περισσότερες γνώσεις από τις προηγούμενες ενότητες. Μη διστάσετε να διαβάσετε μερικές από τις πληροφορίες που παρέχονται προηγουμένως σε αυτήν την ηλεκτρονική μάθηση.
Έχετε μάθει ότι κάθε επίπεδο και κάθε όρος απαιτεί διαφορετικές ενέργειες από διαφορετικούς παράγοντες. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να διερευνηθεί σε αυτήν την ενότητα είναι η ποσότητα και η φύση όλων των ενδιαφερομένων που εμπλέκονται σε μεσο-επίπεδο. Σκεφτείτε: εταιρείες στέγασης, δήμους, επιχειρήσεις, ενώσεις κατοίκων κ.λπ.
Έτσι, σε αυτήν την ενότητα, θα επικεντρωθούμε στο επίπεδο κτιρίου (meso). Θα μάθετε για τη μείωση των επιπλοκών λαμβάνοντας μέτρα που σχετίζονται με το κτίριο. Επίσης, θα μάθετε για παρεμβάσεις για την αποφυγή εμφάνισης υψηλών θερμοκρασιών εντός του κτιρίου.
Τέλος, θα σας ζητηθεί να αναπτύξετε ένα κατάλληλο μείγμα παρέμβασης για μια περίπτωση που επιλέγετε μόνοι σας.
Καλή επιτυχία!