HOPE Students-GR
Καλώς ήρθατε στην τελευταία εβδομάδα της τέταρτης ενότητας αυτής της ηλεκτρονικής μάθησης!
Στην ενότητα 3 έχετε μάθει, και εξασκήσατε, την εφαρμογή παρεμβάσεων σε ατομικό επίπεδο. Οι γνώσεις που αποκτήσατε εκεί είναι πολύ χρήσιμες αυτήν την εβδομάδα, όπου οι παρεμβάσεις σε μεσο-επίπεδο είναι κεντρικές. Εάν έχετε ξεχάσει τα βασικά της εφαρμογής, διαβάστε ξανά το υλικό της ενότητας 3.
Λάβετε υπόψη ότι η δομή ή ο σχεδιασμός της υλοποίησης γενικά, μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του μεσο-επιπέδου.
Παρόλα αυτά, παρατηρήστε ότι υπάρχει μια σημαντική διαφορά με το μικρο-επίπεδο, και αυτή είναι ότι αυτή τη φορά πρέπει να αντιμετωπίσετε περισσότερους ηθοποιούς παρά μόνο με τον τελικό χρήστη.
Τις επόμενες μέρες θα εστιάσετε στο μεσόπεδο. Σε αυτό το επίπεδο, θα μάθετε για τρεις διαφορετικές προοπτικές:
- ένα από την άποψη των κατοίκων ( περίπτωση LGRA, θυμάστε;),
- ένα από τη σκοπιά ενός οργανισμού φροντίδας (π.χ. οίκου ευγηρίας) και
- ένα από τη σκοπιά του δήμου.
Αυτή την εβδομάδα, θα κάνετε 2 σχέδια υλοποίησης: ένα για το LGRA και ένα για ένα σχέδιο δράσης για τη θερμική υγεία στο Climatown.
Στον τομέα της υγείας και της πρόνοιας, οι οργανισμοί είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα των κατοίκων και των ασθενών τους.
Κατά τη διάρκεια των καύσωνα, αυτοί οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στις επιπλοκές του θερμικού στρες. Για να το αντιμετωπίσουν αυτό, πολλοί οργανισμοί έχουν τα λεγόμενα πρωτόκολλα θερμότητας . Σε αυτά τα πρωτόκολλα, έχει διατυπωθεί ποιος πρέπει να κάνει τι και γιατί, σε περιόδους καύσωνα. Στην πράξη, αυτά τα πρωτόκολλα διαφέρουν πολύ. Επισκεφτείτε τη βάση δεδομένων Good-Practices αυτής της ηλεκτρονικής μάθησης.
Δείτε αν μπορείτε να βρείτε μερικά καλά παραδείγματα πρωτοκόλλων θερμότητας σε οργανωτικό επίπεδο. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κανένα, σε αυτή τη βάση δεδομένων, ελέγξτε το Διαδίκτυο. Αφού βρείτε ένα εκτενές πρωτόκολλο θερμότητας, σημειώστε τα κύρια χαρακτηριστικά. Και σκεφτείτε κριτικά εάν είναι σαφές ή όχι για κάθε επαγγελματία που ασχολείται με το τι πρέπει να κάνει σε περιόδους καύσωνα.
Η τρίτη εργασία αυτή την εβδομάδα αφορά τοπικά σχέδια δράσης για τη θερμότητα-υγεία. Βρείτε την έκθεση του ΠΟΥ για αυτό το θέμα (εβδομάδα 3) και διαβάστε την με μια «προοπτική υλοποίησης». Ποιες είναι οι συμβουλές και τα κόλπα που προτείνει ο ΠΟΥ για ένα σωστό σχέδιο εφαρμογής; Και πώς σχετίζεται αυτό με το σχέδιο που κάνατε για το LGRA; Ποιες είναι οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές;
Τέλος, διαβάστε την περίπτωση της Climatown. Σας ζητείται να αναπτύξετε ένα σχέδιο δράσης για τη θερμότητα-υγεία. Παρακαλώ κάντε. Και μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες που παρέχονται από την έκθεση του ΠΟΥ!
Έλεγχος γνώσεων
Ο έλεγχος γνώσεων αυτής της εβδομάδας είναι μάλλον απλός και εθελοντικός. Εάν επιλέξετε να μην παραλείψετε αυτήν την εργασία, μάθετε:
1. Τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται συνήθως για να καθοριστεί εάν οι άνθρωποι είναι ή όχι ευάλωτοι όσον αφορά τα κύματα καύσωνα. Αυτό είναι σημαντικό για την εισαγωγή οποιουδήποτε σχεδίου δράσης για τη θερμότητα.
2. Ο πιθανός ρόλος των ιατρών, αντίστοιχα των νοσοκομείων, σε ένα σχέδιο δράσης για τη θερμότητα.
Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εύρεση των σωστών απαντήσεων; Μπορούν να βρεθούν στην έκθεση του ΠΟΥ.